Khamis, April 16, 2015

Untouchable | Webtoon

Kuketagihan webtoon. Boleh gitu?

Ni semua gara-gara pandai melayan LINE webtoon sebelum tidurlah. Dah stres nak nunggu sambungannya. Nak cer pasal unTOUCHable. Salah satu webtoon yang saya baru mula baca dan terus habis baca sampai 40 lebih episod (panggil epi ke? bolehlah!) dalam masa 1 malam. Adoi! Bila nak nulis ni?

Mula baca sinopsis, rasa macam... menarik ke? Sebab cerita vampire... LAGI!

Tapi, cuba-cubalah baca episod 1. Ai tersangkut!

Bukan cerita vampire biasa.
1. Takde hisap darah.
2. Takde masalah di panas terik. (kecuali tiba-tiba terpanas terik)
3. Vampire ini hanya perlu TOUCH another person untuk 'makanan'nya.

The best part, our miss vampire, Sia Lee, model yang selama ini 'makan' dengan sentuh pasangan modelnya yang lelaki, tiba-tiba tak boleh sentuh 'makanan' paling 'enak' dia pernah rasa dan nak-lagi-nak-lagi, hero ini cerita, Jiho Shion.

Boleh bayang macam mana kisahnya?

[Sia Lee - Our heroin who's the vampire. Dia perlu sentuhan sebagai makanan. Makanan paling 'enak' untuk dia adalah Jiho Shion, our hero.] 
[Jiho Shion - Our hero. Manusia biasa. A writer (ngee!). Ada OCD, yang mana buat dia a clean freak dan SANGAT TAK SUKA disentuh!] 

Makanya, bermulalah kisah unTOUCHable.
The story is too cute & I really hope it will be adapted into drama. Too cute to resist! (for me le...)

Q: Apa jadi bila tiba-tiba Jiho sentuh Sia?
A: Sia kenyang le ;)
Okey, selain Sia dan Shio ada tiga watak berperanan utama dalam ini siri. Yang rambut kuning tu kawan baik Sia dari kecil, juga vampire. Namanya Baryu. Yang rambut hitam tu Shiwan, kawan Baryu yang juga satu grup idol dengan Baryu. Dia pun baik dengan Sia dan tahu Sia dan Baryu sama-sama vampire. Kakak pakai spek tu kakak Sia, Moran Lee, pakar psikologi yang akhirnya bantu Jiho untuk atasi OCD dia.

Cerita ni ada dalam manga tak salah. Tapi saya suka baca kat LINE Webtoon ni. Rasa macam best sebab viewing dia cukup besar dan cukup puas. Ngehehe.

Okies, siapa nak cuba baca sila le mencubanya di LINE webtoon. Kalau tersangkut, jangan salahkan daku yek :D


unTOUCHable
Sia Lee X Jiho Shion

Tiada ulasan: