Rabu, April 08, 2009

Kau Sayangku vs DMA


SS: Saya tak sampai hatilah tengok X gitu aje. Saya rasa kesian pada dia.
BNI: Itu jugalah yang seorang editor kata... (ketawa)
SS: Saya nak padankan X dengan Y.
BNI: Tak boleh (dah separuh menjerit tu). Saya nak padankan dia dengan orang lain nanti.
SS: Itu dalam novel, ini dalam drama... lain.

Mulanya memanglah saya tak suka, tapi bila fikir balik... apa yang penulis novel terjemah pada bait ayat dan apa yang diterjemah oleh penulis skrip pada skrin, adalah berbeza. Di skrin, show don't tell. So, I won't tell. Nanti tunggu dan lihatlah X mana dalam KS yang akan temui Y dalam DMA.
Sanggup nak tunggu? Hahaha (gelak jahat!)

26 ulasan:

Nursuzry berkata...

ko mengkonpiuskan aku la bikash --> cubit pipi bikash

UMAIRA DZUL WIDAD berkata...

penantian satu penyiksaan yang panjang... huhuhu :(

Bikash Nur Idris berkata...

su,
adoilah...
dah tembam pipi aku ni, jd tmbh tembam. konpiuslah terus. wahahaha...

Bikash Nur Idris berkata...

umaira,
16 hari aje lg utk terseksa.
hehehe... (gelak jahat gaban!)

Mummy Hanan berkata...

Bikash, akak dah cari sapa yg culik KS tu...hemmm tak dpt juga...ha ni nak jumpa bomoh pulak...nak tau sapa le yg punya kerja....
Bikash, akhirnya akak tpaksa minjam kat teman pula... heh kecewanya aku...

Huda Zahar berkata...

ayo!!16 hari lagi mau tunggu ka!!along sejak huda ckp kat amal fathi tue along nak guna nama dia dlm novel rajin sungguh dia menegur huda!!pelik2..(sblm ni xder plak cmnih)

shfyn berkata...

ta ske dari mata arisa. lg bez kau sygku ;))

Bikash Nur Idris berkata...

Kak Hanan,
Tak apa... pinjam dulu, utk senangkan review. Lepas ni cari peminjam sampai ke lubang cacing. Grr!!! (Cewah, saya pulak yg emo!)

Bikash Nur Idris berkata...

Huda,
16 hari sekejap aje ;)
Ya ke dia rajin tegur awak? Bagus jugak penangan along ya. Hehehe. Kim salam sama dia... :P

Bikash Nur Idris berkata...

shfyn,
Hehehe... Selera masing2 kan... ;)

ct zuraimi berkata...

kak bikash, X Y tu kan..saya rasa la kan.. eddie dengan amal ye? hihi..

Bikash Nur Idris berkata...

CT Zuraimi,
Hehehe. Kekalkan pemandangan, eh... pandangan anda ;)

fazz azra berkata...

sy pun rase eddy dgn amal.. betul ke?? btw.. ape name betul amal ye dlm ks?? sy lupe la.. novel ks ade kat kampung.. so xleh nak tgk..

Bikash Nur Idris berkata...

Fazz Azra,
Kekalkanlah pandangan tu... Hehehe. Nti tahu jugak betul ke tak. Amal Nurailil namanya.

pearljade berkata...

hehe..saya tgk dma pg td
nmpk gaya mcm eddie dgan sherry..
eh btl ke name pmpn 2
hehe
tapi best jgk kalau eddie dgan kak chik
cam comel je dorg 2
huhu

mungkin saya silap,mungkin saya betul=p

Bikash Nur Idris berkata...

pearljade,
Eddy & Shareen. Nama Shareen tu makin lama dah jadi Shereen pulak. Hehehe. Mungkin betul, mungkin tak ;)

Aidanna berkata...

ni ape ke hai nye nih!!
adeh!! ni yg susah nih.. kalu org x paham soalan... (adehhhhhh)

Bikash Nur Idris berkata...

Aidanna,
Hehehe... ;)

nik berkata...

akak..hai..bace novel dah menangis, tengok drama pun same...xnk la shereen...biar la eddy ngan amal..hehe.xsabar nk tunggu lg 8 episod...tp RTM buat hal la kak...tengok kt website jer...slalu upload cite nie lmbat..nk tengok kt tv time ade kelas la ade kuliah la...huhu..aka, RIA QISTINA xde y nk drama ker?...hehe...ape pun, sy tunggu novel terbaru akak..

Bikash Nur Idris berkata...

Nik,
Nanti tengoklah siapa n siapa... Hehehe. Kut2 Shereen nak berubah ;)
Novel baru nti... dah ada sy bg tau di sini. Hrp sbr menunggu...

meme_jr berkata...

elok jgak amal ngn edy
amal xdpt saiful, dpt edy pun jd la
hehe...
diorg sma cntik sma pdan

Bikash Nur Idris berkata...

meme_jr,
tak dapat saiful? hehehe.
dia org mcm bercinta pulak kan...

nik berkata...

hahaha...eddy ngan amal....dah kompem...kt tv skang...xsabar nk tunggu abis DMA nie...lagi 4 episod...

atikAh KAKAKA berkata...

DARI MATA ARISA dh abes !
comel tingok eddy nk propose amal :D
akak ,
nk wat rusuhan nihh .
hee*
jual lah KAU SAYANGKU balik (:

Bikash Nur Idris berkata...

Nik,
Ya, dengan Amal ;)
Seronok ke?

Bikash Nur Idris berkata...

Atikah,
Saya sendiri masih tggu pihak Alaf tunaikannya. Entah bila... Harap KS akan ada di pasaran bagai dikata. Amin...