Jumaat, November 14, 2008

Hakikat Kau Sayangku

Beberapa watak di dalamnya memang wujud:

Azarina ~ Salah seorang rakan rapat ketika di UIA. Dia merelakan namanya diguna pakai untuk watak Aza yang jahat pada mulanya, sebab nanti jadi baik. Zaril, nama 'suami'nya pun pilihan dia.

Not ~ Salah seorang kawan rapat di UIA. Nama betul dia Azlina, tapi saya lebih kenal Not daripada nama betulnya. Sejarah nama Not adalah daripada dia sendiri, sebab dia nak keluarganya panggil dia gitu.

Lily ~ Ini kawan rapat yang sebilik selama 3 tahun setengah. Setiap kali tukar bilik, mesti nama dia jadi pilihan. Sebab kami dah memang sekepala, dah faham peel masing-masing.

Zek ~ Ni Kak Zek untuk saya. Orang utara. Kelakar dan baik hati. Sekarang dah lost contact. Kalaulah dapat contact dia semula. Huhuhu...

Wana ~ Dah tak ingat Wana ni orang mana. Tapi dia sangat lemah lembut orangnya. Dia baik dengan Kak Zek. Boleh kata rangkaian bersama.

Wani ~ Ni pun rangkain bersama Kak Zek. Orangnya paling pendiam antara geng serangkai. Juga tak ingat dia asal orang mana :D 

Satu lagi hakikat: Setiap kali saya masukkan nama kawan saya & 'kekasih'nya, mesti tak lama lepas tu dia orang clashed. Badi sungguh! Jadi, sekarang dah tak nak masukkan nama kekasih sekali... nanti tak menjadi lagi!

23 ulasan:

AiMaN HaDi berkata...

menariknya fakta disebalik watak2 2.. yg tragis tang clash 2 la..cian...

Bikash Nur Idris berkata...

aiman hadi,
hehehe... sgt tragis...

nursuzry berkata...

waaa... nnt leh la letak nama aku pulak... hehehe...

Bikash Nur Idris berkata...

kak sue,
nak ke...? nama zue dah glamor. suzry belum lg :D

blog BeliBuy berkata...

nama kite xde pun kak

Bikash Nur Idris berkata...

framstone,
apa punya nama tu? :P
kena nak letak belibuy? cuba khabar...

blog BeliBuy berkata...

nama seperti yang terpapar diblog ku di bahagian atas kanan.. tidak lain dan tidak bukan syukri mohammad nor. tiada perubahan dan masih sama seperti yang terkandung dalam surat beranak ku...

Widelia berkata...

Wah! Semuapun nak glamerkan nama sendiri dalam Novel Bikash.. Camtu Widpun nak tumpang giler glamer gaklah Bikash.. Jangan luper nama Wid gak tau... Hahahahahaha (Gelak Org lupa diri kerana dijangkiti wabak giler glamer) Bikash, friendster problemlah... So X dpt baca msg yang Bikash send tue.. :(

Bikash Nur Idris berkata...

oh... mmg sah FS ada virus Widelia. wahahaha.
nak pikir nama kdg susah, jd tibai yg di samping. sng nak pikir :P

puTeri_eiQa@HASNIDAHMARSYAHRAH berkata...

letak nama eiqa pulak nanti yerr kak..hehehehehe!!gerenti laris novel akak 2..huhuhuhu!!

Eny berkata...

nak jugak...nak jugak...

Bikash Nur Idris berkata...

eiqa,
iya ke? ada jaminan gitu ke?
kalau x laris mcm mana? hmm...?


eny,
nama dah cukup glamor nak jugak tu...

blog BeliBuy berkata...

xleh ke

Bikash Nur Idris berkata...

:P

blog BeliBuy berkata...

ala nk jugak huhuuu

Princess Widelia berkata...

Kalau Bikash buh nama Nur Alya Widelia Hanny mesti lagi laku novel tue.. Hahahaha.. Coz Wid akan suruh semua family & kenalan Wid beli novel tue... hehehehehehe... Tp X mau watak gadis lemah lembut sgt cam Arisa tue... Nak watak yg ala2 brutal cam Seri.. Xpun Genelia...

Bikash Nur Idris berkata...

hehehe. blh pulak pilih wtk yek?
panjangnya nama. tu nama tul ke nama pena? hmm?

Leeya berkata...

Salam bahagia Bikash, Saja nak sharing pendapat le sikit... harap awak tak marah yea.... Saya sudah puas hati "akif" dah nampak... tp knp tak yang lebih menarik...hehehe mksudnya hansem lg.......Sebabnya sya klau tengok 2 mesti bayangkan crt dalam novel awak........

puTeri_eiQa@HASNIDAHMARSYAHRAH berkata...

pAsti laRis puNyeRr!!x caYa..cubalaa..(bOdek punYerr pasaL..hehehehehe!!)..

Bikash Nur Idris berkata...

dah agak dah... sah bodek :P

puTeri_eiQa@HASNIDAHMARSYAHRAH berkata...

hahahaha!!

azliza berkata...

salam2...
saya dah baca novel kau sayangku ni mase tahun 2007. ni novel 1st yg saya baca sampai abis dalm sehari...best sgt..
lepastu skrg dah ada kat tv lagi best..teruskn usaha tulis novel yg best2 lagi..

Cik Seri berkata...

nak juga
letak nama saya